Сега четете
Георги Георгиев, СОС: Връщане на месечната карта за една линия за наземен транспорт и картата за метрото

Георги Георгиев, СОС: Връщане на месечната карта за една линия за наземен транспорт и картата за метрото

Предлагам да върнем месечната карта за една линия за наземен транспорт, месечната карта за метро и двете месечни карти от 9 лв. за наземен транспорт, както и картата за метро за учениците. Това съобщи на брифинг председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, преди началото на първото заседание на съвета за 2023 година.

 

„Не съм доволен от обясненията на авторите на тази идея, начело с Борис Бонев. Той ни убеждаваше, че е експерт в транспорта и виждаме каква огромна грешка допуснаха“, заяви Георгиев. Днес аз предлагам да поправим тази грешка. Експериментът на комитета от съветници с гражданите на София приключва днес, посочи председателят на СОС. Той определи като напълно справедливи исканията на 36 000 граждани и допълни, че като юрист няма да позволи ограничаване на правото на избор на гражданите с какви карти да пътуват.

 

„Няма нищо по-хубаво от свободата да избираш сам“, отбеляза Георгиев. Той се извини на гражданите „за този хаос“. Давам си сметка за яростните атаки, на които ще бъда подложен сега от засегнатите автори на предложението от Общинския съвет. Но докато съм председател, за мен са водещи интересите и удобството на гражданите, а не политическия пиар или нечие его, каза още председателят на СОС.

Вижте и

 

БТА припомня, че новата тарифна политика за превозните документи в градския транспорт бе приета с решение на СОС през лятото на миналата година. Тя влезе в сила от 1 януари тази година и трябваше да бъде широко разяснена на гражданите от Центъра за градска мобилност. Председателят на СОС Георги Георгиев преди дни „даде жълт картон“ на ръководството на ЦГМ за слабата разяснителна кампания и предупреди, че при още един „гаф“ ще им покаже „червен картон“. С новата тарифна политика се въведоха електронните билети за време „30+” и „60+“, както и карти за пътуване с намаление на майки с деца и студенти. Премахнат бе хартиеният билет. Голяма критика сред ползвателите на градския транспорт понесе премахването на месечната карта за една линия, както и задължителното валидиране при качване в превозното средство.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре