Сега четете
Заради валежите от сняг тази нощ в София са извършени обработки със смеси срещу заледяване

Заради валежите от сняг тази нощ в София са извършени обработки със смеси срещу заледяване

Заради валежите от сняг тази нощ в София са извършени обработки със смеси срещу заледяване в няколко района – „Панчарево“, „Витоша“, „Овча купел“, както и Южната дъга на околовръстен път, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Фирмите, ангажирани със снегопочистването на града, са обработили трасетата, по които се движи градският транспорт и основни квартални улици в кв. „Симеоново“, кв. „Драгалевци“, кв. „Бояна“, кв. „Княжево“, с. Владая, с. Мърчаево, както и общинските пътища Симеоново-Бистрица, Панчарево-Бистрица  и Железница-Плана и др.

В природен парк „Витоша“ е извършено опесъчаване на пътищата Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове, добавят от общината.

Тази сутрин градският транспорт се движи по обичайните си маршрути във всички райони на София.

Мобилните екипи на Столичния инспекторат следят дейностите на фирмите изпълнители по чистота. Аварийните екипи на Столична община също извършват обходи на терен, добавят от общината.

Сняг ще вали днес на места по високите полета на Западна България и Предбалкана, а в Горнотракийската низина и Източна България валежите ще са от дъжд, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. На отделни места в югоизточните райони от страната се очакват значителни валежи. Привечер валежите ще отслабват и постепенно ще спират.

Вижте и

От Агенция „Пътна инфраструктура“  предупредиха шофьорите да тръгват на път, подготвени за зимни условия.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре