Сега четете
Радостин Василев: ПП може да управлява с всички извън ГЕРБ и ДПС

Радостин Василев: ПП може да управлява с всички извън ГЕРБ и ДПС

ПП може да управлява с всички извън ГЕРБ и ДПС. Ако трябва да меря токсичността на двете партии, ГЕРБ е много по-токсична. Това коментира в „Денят започва“ депутатът от „Продължаваме Промяната“ Радостин Василев.
Според Василев не е чак толкова вероятно, че „Демократична България“ ще получат третия мандат, защото президентът ги нарича „войнолюбци“. На въпрос биха ли подкрепили трети мандат на ДБ, ако в него се включат и от ГЕРБ, Василев отговори:
„Ако предложат пакет от политики, с които сме запознати, защото сме в постоянен контакт, може да се събере групата (на ПП – б. р.) и да решим дали можем да подкрепяме подобен тип политики и правителство. Аз лично не бих подкрепил. С ГЕРБ в обща подкрепа към трети субект не бих влязъл“.
Още преди да бъде връчен който и да е от трите мандата, ПП са заявили, че ще разговарят за национални политики от значение за развитието на България, каза депутатът.
„Изявяваме готовност да разговаряме по подкрепа на политики, но това в никакъв случай не означава, че бихме подкрепили правителство“, каза още Василев.
Според него е невъзможно нещата да се случат с третия мандат след събитията между първия и втория. Коментира, че всяка заигравка с модела ГЕРБ извън подкрепата за общонационални политики би нанесла сериозни щети върху подкрепата на ПП.
„Не съм сигурен, че националната програма е в дневния ред на ГЕРБ. Хипотетично си представяме, че мандата отива при Христо Иванов и той се опитва, защото той има огромно желание да намери онова ръбче, върху което да събере всички несъвместими проекти. Как очаквате ГЕРБ да подкрепи истинска съдебна реформа и отстраняване на Гешев, като същият този Гешев ги пази“, попита Радостин Василев.
По думите му Бойко Борисов прави интриги между „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ и се опитва да вкара последните в „руслото на ГЕРБ“.
„Ако успее, това ще е краят на „Демократична България“, категорично. Колкото до Татяна Дончева и нейното изказване за леви и десни – ПП, ако погледнете начина на формиране на приоритетите, е типична центристка партия“, заяви Василев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре