Сега четете
Извинявам се на Христо Иванов, не исках да го унищожавам, като го предложих за премиер

Извинявам се на Христо Иванов, не исках да го унищожавам, като го предложих за премиер

Извинявам се на Христо Иванов, не исках да го унищожавам като политик, да предопределям, като го предложих за премиер. Явно след Кирил Петков да те предложат е осмиващо. Едно време беше да ти е драго, сега те обижда, било кьорфишек.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с депутатите на ГЕРБ в централата на партията, излъчвана във фейсбук.

Той добави, че единственото важно е кандидатът за премиер от партията, на която президентът Румен Радев ще даде третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, да е овластен от формацията, „от коалицията им, за да има мандат за преговори, когато отиде при ГЕРБ“. „Ще искам подписване и то на лидерите“, категоричен беше Борисов и допълни, че пожелава на „Демократична България“ мъжество.

„Дали Атанасов, или Мирчев, или някой от друг – тяхна работа. Важното е да е овластен от партията или коалицията, като дойде на разговори. Специално за Христо: не съм искал да го унищожавам като политик. Ако се обръщаш към една партия, е редно да се обръщаш към лидера. Лидерите се гушат и крият, а се изтласкват напред техници. Техникът може да завие лампата, да поправи лампата“, заяви Борисов.

В неделя – ден преди „Продължаваме промяната“ да върнат втория мандат на президента неизпълнен, лидерът на ГЕРБ призова Христо Иванов да покани на разговори ГЕРБ за третия мандат и обяви, че би подкрепил лидера на парламентарната група на ДБ за премиер. В понеделник Иванов коментира, че трябва да се следва примерът на първите два мандатоносителя и че правилната формула, на която трябва да стъпи този, който получи третия мандат, е търсене на подкрепа на база на програмни приоритети без коалиции и договорки.

„Борисов почва с кьорфишеци и уйдурми, ще номинира премиери от други партии при невръчен трети мандат. Сами разбирате, че това е просто опит да измести темата. Има един много прост въпрос – готова ли е българската политическа класа да премине към съществуване без договорки и коалиции, но да върви към ограничаване на руското влияние и корупцията“, каза той за думите на Борисов.

„Има реални шансове третият мандат да стане, ако отиде при „Демократична България“, ако е при „Български възход“ (БВ) – може да се събере някакво мнозинство, но няма да е стабилно“, заяви още бившият премиер пред депутатите от ГЕРБ-СДС. Според него, ако искат да „изложат“ БСП за пореден път, мандатът ще бъде даден на тях.

Борисов припомни, че има решение на конгреса на формацията да не се коалират с левицата. Според него членовете на ДБ няма да са съгласни на коалиция със социалистите. Лидерът на ГЕРБ каза още, че мислел, че Стефан Янев и депутатите му са „в добри отношения с тези, които дават мандатите“, но вече изглеждало, че не е така.

Лидерът на ГЕРБ каза, че на мястото на служебните министри той нямало да ходи в парламента, защото няма какво да им направят като наказание: „Те са проявявали добро отношение и парламентаризъм. Трябва да сте благодарни, че идват на контрол и проявяват държавническо отношение. По-предишните идиоти нямаше да дойдат“.

Вижте и

Според него това Народно събрание е изключително дисциплинирано, а „не като едно време – с мъка да се ходи на работа“. „Виждам много ентусиазъм във вас, което е похвално“, каза той на депутатите от ГЕРБ.

„ПП са в изолация във всичките законопроекти, 63 депутати подкрепиха декларацията им, ние събрахме 115, е кой е в изолация“, попита той и допълни, че миналата седмица сме гледали изключително стабилни мнозинства. „Сигурен, че всички законопроекти за енергетиката ще минат с мнозинства. Депутатите не искат да са в сянка на това, което направи миналото правителство“, категоричен е експремиерът.

„И за хората с увреждания ще има огромно мнозинство, защото е правилно, и за горивата ще има огромно мнозинство, и за реакторите ще има огромно мнозинство, сигурен съм и преработването на Плана за възстановяване и устойчивост ще мине, защото е правилен, медиацията на всяка цена трябва да влезе“, заяви Бойко Борисов.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре