Сега четете
Директорът на Народния за протестите на Морфов: „Пиянски истории“

Директорът на Народния за протестите на Морфов: „Пиянски истории“

„Под нивото ми е да коментирам този случай вече. Извинявайте, не ми е това работата, аз не съм дошъл за това нещо тук“. Това заяви пред „Сега“ директорът на Народния театър Васил Василев, помолен да изрази мнение относно поредното надраскване на врати в театъра от главния режисьор Александър Морфов – акт, който Василев определи като „някакви среднощни пиянски истории“. На въпроса дали ще последва наказание от негова страна спрямо извършителя, той беше крайно лаконичен: „Следете, скоро ще разберете“.

Вчера в интервю за сайта „Площад Славейков“ Морфов открито призна авторството си и каза, че целта на Василев е режисьорът сам да го освободи от присъствието си – нещо, което той не смята да направи. „Той ще ме уволни дисциплинарно още утре, предполагам“, отбелязва Александър Морфов в разговора. В него той казва още, че Васил Василев е превърнал театъра в „безмозъчна партийна централа“ и е „дъщерна фабрика на сараите на Ахмед Доган и Борисов“.

Повод за новото разгаряне на скандала са появилите се в съботната вечер надписи – този път освен на вратата на пиарката Велислава Кръстева, и на вратата на кабинета на директора Василев: съответно „Приемна на ДПС“  и „Официален офис на ДПС“. Те бяха направени след края на първото възстановено представление на спектакъла на Александър Морфов „Животът е прекрасен“ по Николай Ердман на първата ни сцена. Пред „Сега“ Васил Василев подчерта: „Имаше ли възстановяване на „Животът е прекрасен“? Върнах ли „Хъшове“? Върнах ли Александър Морфов в България? Е, тогава да излезе и да каже къде му е проблемът!“.

Вижте и

Васил Василев категорично отказа да коментира изявленията на Морфов, като вместо това заяви, че е готов да говори по творчески поводи, каквито имало немалко в Народния театър. Той изтъкна, че в момента се подготвя гостуването на Джон Малкович на обявените още м.г. дати 16, 17 и 18 февруари. Василев обеща съвсем скоро информация за продажбата на билетите за трите представления на спектакъла „В самотата на памуковите полета“ под режисурата на Тимофей Кулябин, в които Малкович е в главната роля. Той подчерта, че продажбите вероятно ще стартират до края на седмицата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре