Сега четете
ВTУ ОТКРИ СПЕЦИАЛНОСТ „КАК ДА СИ КУПЯ КАРТА ЗА СТОЛИЧНИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ“

ВTУ ОТКРИ СПЕЦИАЛНОСТ „КАК ДА СИ КУПЯ КАРТА ЗА СТОЛИЧНИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ“

В отговор на честите запитвания от пътници и сложността на използване на новите карти за градския транспорт в София, Висшето транспортно училище откри нова магистърска програма.

Целта на обучението е да създаде профилирани специалисти, които да получат нужните знания как точно се използват новите превозни документи на градска мобилност.

Първите записали се в курса са група предприемачи от блокчейн индустрията. Учебното заведение все още има обявени свободни места за специалността.

Кандидатите ще имат приемен изпит в два кръга.

В първия те ще трябва успешно да валидират новия билет, закупен от водача. Тези, които покажат умения да задържат билета си под наклон от 30 градуса спрямо вертикал от 3-4 см, преминават във втори кръг, където ще трябва да откриват разликите между картата Ultralight Sofia City Card и Sofia City Card.

В помощ на кандидат-студентите Центърът за градска мобилност пусна разяснителни материали, от които нищо не става ясно.

Правилният подход в намирането на трудно откриваемите разлики е да знаете, че едната карта може да се купи от касите на метрото, а другата не може. Материалите за направата им също са различни – пластмаса срещу картон. Едната се зарежда онлайн – другата не, но никоя от двете не става за Apple Wallet.

Ако студентите изпитват трудности при решаването на задачата, открита из дяловете на научната фантастика, те ще могат да носят на изпита си физически копия от двете картите, чийто дизайн се различава по радиуса на дъгата около влака на метрото.

Вижте и

Дипломната работа ще е върху изчисляването на косинус от ъгъла, под който трябва да поставите телефона си пред валидатора, за да сканирате билет от MPass, без системата на ЦГМ да отключи тайно мобилния ви wallet и да ви таксува втори път.

Завършилите успешно магистърската програма ще могат да се реализират в различни професионални направления в сферата на градския транспорт, летящите чинии и управлението на публични финанси.

А ако дори след дипломиране не се справяте с разплащанията с новите карти в София, може да пробвате по втория начин – с връзки.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
2
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре