Сега четете
БФС към държавата: Не чакаме помощ, но поне не пречете

БФС към държавата: Не чакаме помощ, но поне не пречете

От Българския футболен съюз се включиха към масовото недоволство срещу подготвяните промени в рекламата на компаниите за спортни залагания, футболната централа излезе с остра позиция, в която призова политиците да не пречат на родния спорт.

От БФС отчитат евентуалните промени в хазарта като „потенциален катастрофален удар по българския футбол“ и използваха случая, за да обвинят държавата в пасивност по отношение на спорта и в частност на футбола.

„Българският футболен съюз категорично осъжда тиражираните намерения за бъдещи промени в закона, засягащ рекламирането на хазартните и бетинг компании у нас. Този пореден опит за печелене на политически дивиденти отчитаме като потенциален катастрофален удар върху българския футбол и българския спорт изобщо.

Както у нас, така и в целия останал цивилизован свят, лицензираните букмейкъри подпомагат клубове, федерации и състезания – дори най-големите първенства и отбори на планетата рекламират подобни брандове и Стилиян Петров също се включи в дискусията за готвените промени в хазарта. Бившият национал, който е част от екипа на Димитър Бербатов, е категоричен, че стандартът на футбола в България продължава да

пропада и клубовете се нуждаят от цялата помощ, която могат да получат „законно и отвсякъде“. Именно компаниите за спортни залози инвестират милиони в българските тимове.
„В последните няколко години футболът се превърна в нещо повече от забавен спорт в България, а иначе с милиарди фенове по целия свят.

Тази мултимилиард-на индустрия привлече вниманието на големите компании за онлайн залагания, които наляха милиони. Спонсорството им направи така, че много клубове от различни първенства да носят на фланелките си логата на компанират приходите от тях в развитието на играта.

В България повече от две трети от клубовете както на професионално, така и на аматьорско ниво, съществуват именно благодарение на финансиране от бранша, а евентуалното прекъсване на този източник на средства би означавало почти сигурен фалит на повечето от тях.
Уважаеми политици, нивото на българския футбол и на българския спорт не се дължи на хазартните компании, не е резултат от работата на федерации или от липса на талант, а е пряко следствие от пасивността на държавата по отношение на спорта и в частност футбола.

Вижте и

Примерите за успехите на съседни нам държави пък са директна заслуга от отношението на съответните власти – както стратегическо, така и финансово. Социалната възвращаемост от спорта не е трудно измерима, напротив – но за съжаление в България терминът „социална възвращаемост“ явно е непознат.

Българският футбол страда заради нежеланието на държавата да се ангажира с него, България няма нормален стадион по същата причина, а докато българският гласоподавател чака стабилен кабинет, вие се каните да ударите по основния, ако не и единствен, източник на средства за съществуването на спорта ни.

Отдавна сме наясно, че футболът е последна грижа за българската държава – освен в случаите, в които се използва за популистки цели. Знаем, че няма как да очакваме помощ, но ви призоваваме поне да не му пречите. Защото настоящите ви намерения и амбиции със сигурност ще се окажат много повече от просто поредната пречка“, написаха от БфС на официалния си сайт.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре