Сега четете
Първи случаи на „флурона“ в Румъния – комбинация от грип и коронавирус

Първи случаи на „флурона“ в Румъния – комбинация от грип и коронавирус

Румъния се сблъсква с две здравни кризи едновременно – грип и коронавирус, съобщава днес телевизия Диджи 24, като отбелязва че вече има пациенти, при които са потвърдени и двете болести, a тези случаи са известни под названието „флурона“.

Телевизията напомня, че терминът „флурона“ е използван в началото на 2022 г. от здравните специалисти, за да опишат първия случай на инфекция едновременно от сезонен грип и COVID-19.
Каталин Апостолеску, мениджър на Института за инфекциозни болести „Матей Балш“ в Букурещ, заяви за Диджи 24, че в института има пациенти с различни комбинирани инфекции – COVID-19 с грип, COVID-19 с аденовирус, COVID-19 с респираторен синцитиален вирус.

„Не са регистрирани толкова тежки случаи, че да поставят в опасност живота на пациентите. От медицинска гледна точкане е нищо изключително, пациентът приема антивирусни препарати за всяка ситуация поотделно“, обясни Апостолеску.

Като предпазни мерки срещу инфекциите той съветва хората да проветряват редовно помещенията, а ако се появят симптоми, да се обърнат към семейния лекар през първите 24 часа. Той също така препоръча да се направи тест за грип или бърз тест за COVID-19 през първите 48 часа от появата на симптомите.

Вижте и

По данни на министерството на здравеопазването в момента 1025 пациенти с COVID-19 получават лечение в специализираните болнични заведения, а 119 пациенти се намират в интензивни отделения, като 109 от тях не са ваксинирани срещу COVID-19, съобщи Аджерпрес.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре