Сега четете
Първите бебета на 2023 година в община Плевен са близнаци

Първите бебета на 2023 година в община Плевен са близнаци

Близнаци – момче и момиче, са първите бебета на 2023 година в община Плевен. Те са родени на 1 януари в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Д-р Георги Странски“ в Плевен. Това съобщи днес кметът Георг Спартански.

 

Първа е проплакала Даная в 17:35 часа, а след това брат й Габриел – в 17:40 часа. Близнаците са на семейство Елеонора и Тихомир Илийчовски от Плевен. По думите на кмета днес предстои бебетата да бъдат изписани от болницата.

 

В края на февруари или в началото на март семейството заедно с бебетата ще бъде поканено в общинската управа, за да получи паричната сума, определена с решение на Общинския съвет за първите родени бебета в общината.

 

Вижте и

„Пожелавам на Даная и на Габриел, и на техните родители да са здрави. На Елеонора и Тихомир желая децата им да ги радват, да ги изучат и да растат като добри българи“, добави Спартански.

 

БТА припомня, че в Плевен се отчита увеличение на броя на бебетата, родени в трите клиники по акушерство и гинекология в областния град. Това показват данните от трите лечебни заведения – УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, УМБАЛ „Света Марина“ и МБАЛ „Авис Медика“. Общо през миналата година в Плевен са проплакали 2142 бебета.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре