Сега четете
Няма да се изискват тестове за Ковид-19 от играчите в Откритото първенство на Австралия по тенис

Няма да се изискват тестове за Ковид-19 от играчите в Откритото първенство на Австралия по тенис

Организаторите на Откритото първенство на Австралия по тенис няма да изискват тестове за Ковид-19 от играчите, съобщи директорът на първия за годината турнир от Големия шлем Крейг Тайли. Тенисистите няма да бъдат задължени да съобщават при положителни случаи, което означава, че дори заразени с коронавирус ще могат да участват.

Здравната политика на състезанието е променена драстично в сравнение със стриктните протоколи в предишните две издания на надпреварата. През 2021 година заради пандемията играчите бяха поставени под изолация в специален балон, а през миналия сезон деветкратният шампион Новак Джокович (Сърбия) беше депортиран от Мелбърн, тъй като не е ваксиниран срещу Ковид-19.

„Медицинските ни лица ще продължат да следят здравето на играчите, но играчите също ще имат отговорност за това. Разяснихме на тенисистите и на служителите ни, че ако някой не се чувства добре, просто трябва да си остане вкъщи“, коментира Тайли.

Директорът на Откритото първенство на Австралия също така определи като „смешни“ и „странни“ исканията началото на надпреварата да бъде променено от средата на януари за по-късни дати, за да имат тенисистите повече време за почивка и за подготовка след края на предишната кампания.

Вижте и

„Не съм го чел, но смятам, че това е смешно и странно искане. Сезонът започва през януари и началото му е тук в Австралия. Да, кампанията е дълга, но всички в спорта трябва да се съберат и да решат този въпрос. Годината завършва по-късно за мъжете с Купа „Дейвис“ (в края на ноември) и малко по-рано за жените, но все пак това са доста поредни месеци със състезания. От доста време се говори за този проблем. Но Австралия винаги е през януари, когато е и нашия турнир. От гледна точка на играчите това е едно от любимите им състезания“, каза Тайли.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре