Сега четете
Време е да опровергаем лъжите, че няма политици, които се борят срещу корупцията, заяви Кирил Петков

Време е да опровергаем лъжите, че няма политици, които се борят срещу корупцията, заяви Кирил Петков

Тук съм, за да опровергая една голяма лъжа от последните месеци – че има посредници при доставките на газ за България. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков пред журналисти пред Софийския районен съд, където започва заседание по делото, което той заведе срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Делото, заведено за клевета, е във връзка с изказване на Борисов, че Кирил Петков и Асен Василев са взимали комисионни от договори за доставка на природен газ.

 

Петков твърди, че са му причинени неимуществени вреди, довели до накърняване достойнството и репутацията му заради клеветнически твърдения на Борисов.

 

Вижте и

Искът е за половин милион лева, уточни днес Кирил Петков. По думите му време е да се покаже на българските граждани, че не е загубена надеждата им за политици, които наистина се борят срещу корупцията. Само българският съд може да даде отговор на българите за лъжите, които са свързани и със затварянето на „Мариците“, и с това, че зимата ще бъде студена и гладна, и че сме счупили бюджета – всички тези лъжи трябва да се опровергаят, обясни Петков.

 

Според съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ изискването за намаляване на вредните емисии в Плана за възстановяване и устойчивост не е обвързано пряко със затварянето на въглищните централи. Представител на Европейската комисия също заяви, че намаляването на емисии не е равносилно на затваряне на въглищните централи, каза Петков. Според него има възможност да се поиска дерогация на тези изисквания от ЕК с мотив войната в Украйна.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре