Сега четете
Рекорден брой пациенти са посетили Турция за присаждане на коса през 2022 г.

Рекорден брой пациенти са посетили Турция за присаждане на коса през 2022 г.

През 2022 година в Турция е бил постигнат рекорд по присаждането на коси. Един милион пациенти са посетили страната с тази цел. Турция се превърна в световен център в този сектор. Това заяви председателят на Асоциацията за здравен туризъм (TÜSATDER) д-р Сервет Терзилер.

 

По думите му приходите от здравен туризъм са възлезли на четири милиарда долара. Половината от тази сума е приход от присаждане на коси.

 

“Основният контингент пациенти в този сектор са мъжете. С всяка изминала година се увеличава броя на мъжете, които идват все повече от различни страни в Турция, за да си присаждат коси. В турските самолети летят все повече мъже с бинтовани глави. Операцията по присаждане на коса струва около 2000 долара. Чужденците предпочитат да идват при нас понеже се предлагат висококвалифицирани услуги на добра цена, което ни прави конкурентноспособни в света”, каза д-р Терзилер.

 

Присаждането на коса се счита за „локомотив“ на турския здравен туризъм. Ръст бележи и денталната медицина, която е особено търсена от чужденци заради качеството и цените.

 

Към момента се отчитат много резервации от европейските страни. Сключват се договори с редица страни за привличане на повече пациенти по системата на здравния туризъм, подчерта турският представител.

 

Вижте и

През 2023 година се очакват 5 млрд. долара приходи от здравен туризъм.

 

Истанбул има амбицията да се превърне в световен център на здравния туризъм.

 

В последно време голям интерес има и към термалния туризъм. Приходите от този вид туризъм са надхвърлили 10 млрд. долара.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре