Сега четете
Политически път и инфраструктурни проекти- един дол дренки!

Политически път и инфраструктурни проекти- един дол дренки!

Да поговорим малко за родния град на „майстора на пътища и магистрали“. През декември месец на 2022г. в Банкя няколко дни валя сняг, който след това почна да се топи. Как мислите, какво беше състоянието на „Пътеката на здравето“? Дали беше в добро здраве? Точно по това време две поредни вечери бягах по пътеката в тъмното, защото имах време само след работа. Първата вечер, докато все още имаше сняг, положението беше приемливо за мен, тоест нямаше голяма опасност да станеш целия мръсен и трябваше само да внимаваш да не си изкълчиш краката, защото пътеката никъде не беше почистена и имаше паднали дървета. На втората вечер положението беше коренно различно. Пътеката навсякъде беше осеяна с дупки пълни с вода и кал, някой с размерите на лунни кратери. (Може сами да видите на снимките.) Краката ми потъваха до над глезените в повечето от водните препятствия. „Пътеката на здравето“ е добра идея, но когато е направено нещо подобно, то трябва да се поддържа. Поставянето на табели не превръща автоматично неугледните пътечки в туристически атракции, по които чужденците да се разхождат с удоволствие.

Защо човекът, който се хвалеше постоянно и навсякъде, че е „Властелинът на строежите на пътища и магистрали“ не се е погрижил за няколко километровата отсечка в родния си град? Не, нямам нужда от отговор на този въпрос. „Пътеката на здравето е като метафора на политическата кариера на господин Бойко Борисов. Когато времето е добро, не обръщаме особено внимание на проблемите и неравностите. Когато е много студено, успешно ни хлъзгат по повърхността и не виждаме истинските препятствия. Но рано или късно истината излиза наяве и се появяват дупките, в които затъваме до глезените и калта от несвършената работа на „строителя на пътища“. Но очевидно е по-важно самозабравилото се самочувствие и хюбрис на господин Борисов да не намаляват. Не е лесно да продължаваш да се хвалиш точно с това, с което най-малко си се справил. Елате да побягате на „Пътеката на здравето“, когато е киша и да видим колко  въодушевени гласа след това екзалтирано ще скандират „Вива Бойко“.

 

Вижте и

Послепис: Не си мислете, че Банкя няма никакви други проблеми. В някои от най-старите квартали на града все още не могат да се асфалтират пътища с дължина под 60-70 метра и няма чиста вода. Човекът, който не успя да се погрижи за пътищата на собствения си град, успя да Не се погрижи качествено за магистралите на цялата държава. Но сигурно е събирал пари в касичката, за нови и по-добри проекти. Чакаме го, да ги предостави на измаменото общество.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре