Сега четете
За ден са установени 21 водачи, шофирали след употреба на алкохол

За ден са установени 21 водачи, шофирали след употреба на алкохол

През изминалия ден полицията установи 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Десет от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, единайсет – с над 1,2 на 1000, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем души, а петима са отказали да бъдат тествани, съобщават от пресцентъра на МВР.

 

Общо 7459 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 9591 водачи и пътници. Съставени са 1680 фиша и 492 акта за установени административни нарушения (АУАН). Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори, припомнят от МВР.

 

По метода „линеен контрол“ са проверени 2252 МПС и 2483 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 457 фиша и 103 АУАН. Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима – с над 1,2 промила. Двама души са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

 

Вижте и

От МВР уточняват, че данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа днес.

 

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 16 тежки произшествия. Загинали са четирима души, а 21 са ранени. От началото на годината са станали 101 тежки произшествия, като при тях са загинали 8 души, а 147 са ранени, информират от МВР на сайта си.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре