Сега четете
Радев: Парламентът се дави все повече в скандали

Радев: Парламентът се дави все повече в скандали

Парламентът явно се дави все повече в скандали, все повече в предизборно говорене, а има важна работа за вършене. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който присъства на ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия.

Парламентът обяви, че проектозаконите по Плана за възстановяване и устойчивост са приоритет, но те не се движат с необходимата скорост, а някои от тях изобщо не са потеглили. Двата важни закона за Шенген, за които апелирам от много време, това е антикорупционният и законът за отговорността на главния прокурор също не се движат. Ако този парламент не ги приеме, ние няма да можем да се възползваме пълноценно от постигнатото – огромния успех, който постигнахме на дипломатическия терен и на най-високо политическо равнище. За първи път България за тези 12 години получи ясна подкрепа и дата за Шенген, отбеляза държавният глава.

Третият мандат ще бъде връчен, ако бъдат изчерпани всички възможности за втория мандат, посочи президентът.

Без разисквания депутатите отхвърлиха предлагания от „Продължаваме Промяната“ (ПП) проект на декларация за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание на България и мерките, необходими за тяхното постигане.

Вижте и

Вносител на проекта на декларация е номинираният за министър-председател Николай Денков и група народни представители. Проектът на декларация бе отхвърлен с 63 гласа „за“, 84 – „против“ и 30 – „въздържал се“.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре