Сега четете
Топъл обяд ще получават 400 нуждаещи се от община Разград

Топъл обяд ще получават 400 нуждаещи се от община Разград

Топъл обяд ще получават 400 нуждаещи се от община Разград. Храната ще бъде предоставяна по проект на общината, финансиран по Програмата за храни и основно материално подпомагане, съобщиха от общинската администрация. Стойността на проекта, чиято реализация започна вчера, е 1 005 388 лв., а в изпълнение на програмата храната ще се предоставя до края на септември 2025 г.

От общината уточниха, че списъкът с потребители може да се актуализира при освобождаване на място и при промяна на линията на бедност, затова може да се подават заявления по време на целия период на реализация на проекта. Документи за ползване на услугата се приемат в кметствата по адресна регистрация и в Община Разград. Обядът, включващ супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт, се предоставя на потребителите всеки работен ден от седмицата. Топлата безплатна храна се осигурява от ЕТ “Петър Цонев-Петров-Цонев“ – Разград. В областния град обядът се раздава по график в два пункта – в жк „Орел“ и в бистро „Бели Лом“, а по селата – в кметствата, като потребители има във всички села на общината с изключение на Черковна и Ушинци.

Проектът „Топъл обяд в община Разград“ продължава целите на изпълнението на подобни проекти от предходни периоди за осигуряване на препитание на нуждаещите се хора, като се увеличава броят на потребителите. Досега максималният брой подпомагани по този начин беше 350 души, заявиха от общината.

Как стартира проектът провери днес заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев. Той посети село Липник, където безплатен топъл обяд получават 23 жители на селото, а в списъка на чакащите са още седем. Хората споделиха със зам.-кмета, че са много доволни от осигурената подкрепа в тези трудни времена. Кметът на селото Неждет Мехмедов допълни, че подобна помощ за нуждаещите се е много добра инициатива за населено място като Липник.

Вижте и

Добрев коментира, че изпълнението на проекта е полезна инициатива, в която местната управа се включва традиционно. „В тези времена на криза и инфлация ръководството на Община Разград смята, че това ще даде възможност за по-достойно преживяване на нашите уязвими съграждани. Местната власт ще продължи да търси възможности за финансиране на проекти за осигуряване на по-добри условия за живот на жителите на общината, които имат нужда от подкрепа“, допълни зам.-кметът Добрин Добрев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре