Сега четете
Театралният спектакъл „Вражалец“ гостува в Република Северна Македония

Театралният спектакъл „Вражалец“ гостува в Република Северна Македония

Театралният спектакъл „Вражалец“ на театралната формация „Мелпомена“ ще гостува в Република Северна Македония през февруари. Турнето се осъществява с подкрепата на Министерство на външните работи на Република България и фондация „Българска памет“ в лицето на д-р Милен Врабевски. Входът за представлението ще бъде свободен до изпълване на капацитета на театрите, съобщават организаторите.

В актьорски състав на „Вражалец“ по Ст. Л. Костов са Любо Нейков, Станимир Гъмов, Петьо Петков-Шайбата, Албена Павлова и Невена Бозукова. На 1 февруари те ще се представят в Народен театър „Битоля“ (Битоля), на 2 февруари – в Народен театър „Ацо Шопов“ (Щип) и на 3 февруари в Народен театър „Антон Панов“ (Струмица).

„Благодарим на Министерството на външните работи, че припозна тази идея. Надяваме се, че това партньорство ще се затвърди с времето и гостуването на български театър в Северна Македония ще стане традиция. Искаме да даваме поводи за радост и усмивки на нашите приятели от другата страна на границата и смятаме, че това е още един малък жест, който можем да направим в посока добросъседството между държавите и сближаване на хората от двете държави“, казват от екипа на фондацията. Допълват, че събитията ще са част от кампанията им „От двете страни на границат“, която започна в края на 2022 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре