Сега четете
Не повече от три глоби годишно за шофиране без винетка предлага регионалният министър Иван Шишков

Не повече от три глоби годишно за шофиране без винетка предлага регионалният министър Иван Шишков

Аз доста отдавна съм готов с решението за с. Пролеша, но то минава през това някой от народните представители да предложи изменение в Закона за пътищата. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

 

Предложението, което съм направил, е да има не повече от три глоби на година, уточни министърът. Той посочи, че вече е провел разговори по темата с народните представители на различни парламентарни групи.

 

„На всички стана ясно, че жителите на Пролеша са жертва на лошата комуникация. Във времето, когато решението на Министерския съвет е било единствено и само за границите на София, жителите са останали с убеждението, че в тези райони няма да плащат винетка. Несправедливо е да плащаш глоба, която ще бъде многократно по-голяма от цената на винетката“, коментира министър Иван Шишков.

 

„Жителите на Пролеша, а и всички други, получили по много актове в рамките на една година, ще платят съизмерима глоба. В момента глобата е несъизмерима“, допълни той за предложението.

Вижте и

 

Жителите на Пролеша излязоха на протест днес срещу начислените многобройни глоби за шофиране без винетка. През декември министър Иван Шишков обяви, че юристи на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ търсят начин размерът на санкциите да бъде намален.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре