Сега четете
Кабинетът не иска да има общо с военната помощ за Украйна

Кабинетът не иска да има общо с военната помощ за Украйна

Всяка последваща военна помощ за Украйна да се изпраща единствено след одобрението на Народното събрание. Това реши да предложи за ратификация от парламента служебният кабинет на днешното заседание на Министерския съвет, съобщи правителствената информационна служба.

Промяната ще стане чрез изменения в подписания на 5 декември 2022 г. документ между Министерството на отбраната на България и Министерство на отбраната на Украйна. По този начин се регламентира предоставянето на въоръжение, техника и боеприпаси на украинската страна да се извършва с допълнителни споразумения, които ще подлежат на ратификация от българското Народното събрание.

Ходът на служебния кабинет да се разграничи от помощта с оръжия и боеприпаси за Украйна не е изненадващ предвид позицията на държавния глава Румен Радев. „За съжаление войнолюбците в Народното събрание взеха решение за военна помощ за Украйна с огромно мнозинство и задължиха служебното правителство да сключи договор за тази помощ“, коментира президентът след решението на НС през декември.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре