Сега четете
До 31 януари училищата могат да кандидатстват за иновативен статут

До 31 януари училищата могат да кандидатстват за иновативен статут

Училищата вече могат да подават своите проекти, за да влязат в Списъка на иновативните за учебната 2023/24 г., съобщиха от министерството на образованието. Срокът за кандидатстване е 31 януари 2023 г. онлайн. В Списъка могат да влязат държавни, общински и частни училища.

Формулярите се подават онлайн и в тях трябва да се опише иновацията, която директорите искат да въведат в училището си. Иновативните елементи могат да бъдат в методиката на преподаване, организацията, учебната среда, качеството на образованието, учебното съдържание и/или в 10% от учебните планове и програми на образователен етап.

Училищните проекти трябва да бъдат предварително одобрени от Педагогическия съвет и от родителите на учениците, които ще бъдат включени в иновацията. Всеки проект ще бъде разгледан от членовете на Комисията за иновативните училища към министъра на образованието и науката.

Вижте и

Понастоящем иновативните училища у нас са около 1/5 от всички над 2000 учебни заведения у нас. Те имат право на допълнително финансиране по програма “Иновации в действие” – както за партньорства и обмен на място на образователни иновации, така и за организиране на форуми и иновативни продукти, които ще се популяризират в училищната система.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре