Сега четете
Инспектор от КАТ: Водач, хващан 18 пъти пиян, накрая загина

Инспектор от КАТ: Водач, хващан 18 пъти пиян, накрая загина

Цифрите в тежките ПТП и ранените участници в движението от 23 декември до 1 януари показват тенденция към намаляване. 27 по-малко са тежките произшествия, а 34 по-малко са ранените. Хванати за алкохол и наркотици са над 570 души. Миналата година са били около 450. Това каза пред Нова главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“.

По думите му случващото се по пътищата е отражение на случващото се в цялото общество. „Трудно може да се каже дали 18-те загинали в периода на празниците са заради шофиране след употреба на алкохол. За същия период през изминалата година са били 16.

Ефективността на контрола по пътищата се е покачила. Уредите ни улавят всички наркотични вещества, колкото повече засилваме контрола, зачестяват водачите с наркотици и алкохол. Не мислят за живота на останалите“, посочи той.

Вижте и

Според него е имало случай на водач хванат за 18-ти път зад волана с алкохол, който накрая загива в ПТП. „Шофирането трябва да е отговорна дейност. Много са случаите на произшествия, възниквали след употреба на телефони. Разсейването е голям бич. Трябва да възпитаме децата си да спазват правилата и да сме внимателни. Когато възникне едно ПТП, почти винаги виновен е водача. Нека когато някой види нередности на пътя, да сигнализира“, призова инспектор Близнаков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре