Сега четете
Българин в Украйна рисува по ракети и снаряди

Българин в Украйна рисува по ракети и снаряди

Българин от Запорожието рисува пейзажи върху фрагменти от ракети и снаряди. Това съобщава за БТА Аня Терзивец – водеща на предаването „Гласът на българите“.

Вадим Митков се занимава с изобразително изкуство от малък. Преди години той получава техническо образование и днес е директор на печатница. Но запазва страстта към своето хоби и редовно участва в художествени изложби от общоукраински и регионален мащаб.

През последните десет месеца Вадим използва като платна фрагменти от ракети и снаряди, които изрисува с романтични пейзажи, портрети и символни изображения. За художника това е не само начин да изрази своите размишления, причинени от войната, но и възможност да помогне на доброволците да подкрепят украинската армия, обяснява Аня Терзивец.

„Предпочитам да създавам спокойни пейзажи върху познато платно. Но в името на победата реших да трансформирам злото в позитивна енергия“, споделя авторът. Неговите творби се продават чрез благотворителен търг, а средствата отиват за подкрепа на украинската армия. На първия такъв творбите на Вадим успяват да съберат почти две хиляди гривни.

Вижте и

Самият художник споделя, че има близо 50 подобни творби. Митков смята създаването на подобни предмети на изкуството за свой принос към победата. Планира и изложба от рисувани фрагменти от оръжия, за да знаят хората какво се случва днес в Украйна и да видят, че украинците знаят как да превърнат войната в изкуство.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре