Сега четете
“Булгаргаз” получи достъп до турските тръби за 13 години

“Булгаргаз” получи достъп до турските тръби за 13 години

“Булгаргаз” ще получи достъп до терминалите за втечнен природен газ и газопреносната мрежа на Турция за 13 години. Това става възможно с постигнатото споразумение между “Булгаргаз” и турската държавна енергийна компания “Боташ” (BOTAS), което двете компании подписаха днес в София.

На събитието присъстваха служебният министър на енергетиката Росен Христов и турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез.

Вчера турският министър заяви, че преговорите между “Боташ” и “Булгаргаз” за продажби на природен газ, приключиха успешно. Постигнато бе споразумение със срок 13 години. То е много важно споразумение, отбеляза Дьонмез, цитиран от БТА.

След подписването премиерът Гълъб Донев ще проведе среща с министрите Христов и Дьонмез, на която ще бъдат обсъдени и други възможности за сътрудничество в сферата на енергетиката между България и Турция.

Вижте и

По-късно, в 14 часа, президентът Румен Радев ще приеме министър Фатих Дьонмез.

Газът за 2023 година е осигурен, очакванията са за стабилизиране на цените през зимните месеци, които предстоят, заяви по-рано днес по БНТ заместник-министърът на енергетиката Еленко Божков, като така потвърди казаното пред дни от Румен Христов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре