Сега четете
Урсула фон дер Лайен: Изразих моята подкрепа от все сърце и отправих най-добри пожелания на украинския народ за 2023 г.

Урсула фон дер Лайен: Изразих моята подкрепа от все сърце и отправих най-добри пожелания на украинския народ за 2023 г.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен потвърди днес в телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски, че ЕС ще подкрепя Украйна в дългосрочен план, за да отблъсне руската инвазия, предаде ДПА.

„Изразих моята подкрепа от все сърце и отправих най-добри пожелания на украинския народ за 2023 г.“, написа Фон дер Лайен в „Туитър“.

„ЕС ще е до вас колкото е необходимо. Ние подкрепяме вашата героична борба“, тази „битка за свобода срещу една брутална агресия“, обърна се председателката на Европейската комисия към украинския народ.

Тя припомни, че Европейският съюз осигурява тази зима на Украйна генератори, електрически крушки, места за временно настаняване и училищни автобуси, и обяви, че Брюксел скоро ще започне да отпуска на месечни траншове обещания пакет помощ за Киев в размер на общо 18 милиарда евро.

Фон дер Лайен също така загатна за своя предстояща визита в бившата съветска република. „Очаквам с нетърпение скоро да се срещнем отново в Украйна“, написа тя.

Украинският президент обяви в „Туитър“ след телефонния разговор, че страната му очаква този месец първия транш от европейската макрофинансова помощ, предаде Ройтерс.

Вижте и

Зеленски благодари на Фон дер Лайен за подкрепата и каза, че двамата са координирали подготовката на среща на върха ЕС-Украйна.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре