Сега четете
Румен Радев е гост на Новогодишния концерт във Виена

Румен Радев е гост на Новогодишния концерт във Виена

По покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер днес във Виена пристигна президентът на България Румен Радев, който ще присъства на Новогодишния концерт на Виенските филхармоници, предаван в повече от 90 страни на света. Българският президент е придружаван от Атанас Пеканов, заместник министър-председател, отговарящ за управлението на средствата на Европейския съюз.

Програмата на българския държавен глава включва кратка закуска, след която делегацията се отправя към златната зала на „Музикферайн“ на празничния концерт, музикално послание за мир и благополучие в света. В паузата на концерта в една от залите на „Музикферайн“ ще бъде организиран кратък прием в чест на българския президент и на индийския министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар, гост на Александър Шаленберг, министър на външните работи на Австрия. След концерта Румен Радев и Субрахманям Джайшанкар ще се срещнат с диригента на Новогодишния концерт Франц Велзер-Мьост.

Програмата включва и обяд, на който министърът на външните работи Александър Шаленберг кани българския президент и индийския министър на външните работи. Посещението на Румен Радев приключва в ранния след обяд.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре