Сега четете
Донев за случая „Грозев“: Посегателство срещу свободата на словото и опит за сплашване на български гражданин

Донев за случая „Грозев“: Посегателство срещу свободата на словото и опит за сплашване на български гражданин

Българската държава, чрез със своите институции, е в постоянен контакт с журналиста Христо Грозев, много преди информацията за неговото издирване от Руската федерация да се превърне в гореща новинарска тема. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на редовното заседание на Министерския съвет.

„Действията за оказване на съдействие от страна на българското правителство не са реакция на натиск, както твърдят някои. Както знаете, след час посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова е извикана в МВнР за обяснение по случая“, добави Донев.

„Отбелязвам, че България не е била информирана по официален път от руската страна за повдигнатите срещу г-н Христо Грозев обвинения“, добави Донев.

„За нас този акт е неприемлив. Той представлява посегателство срещу свободата на словото и опит за сплашване на български гражданин. Затова правителството чрез МВнР ще изрази официален протест срещу обявяването за издирване на българския гражданин Христо Грозев и ще настоява за пълна информация относно основанията за това решение“, категоричен бе служебният премиер.

Вижте и

„Добре е също така да не забравяме, че в интерес на сигурността на г-н Грозев е действията за неговата защита от евентуална заплаха, да не се предоставят декларативно в новинарските емисии“, предупреди Гълъб Донев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре