Сега четете
Военното министерство: Нито едно оръжие не е заминало за Украйна преди обнародването на указа

Военното министерство: Нито едно оръжие не е заминало за Украйна преди обнародването на указа

В Министерството на отбраната е подготвена промяна в договора, сключен на 5 декември. Той е сключен при стриктно изпълнение на решението на Народното събрание за военната помощ за Украйна. Със споразумението се преодолява правна празнина в българското законодателство, и се създава правна предпоставка държавата да може да дарява на друга държава движими вещи, които са държавна собственост. Това заявиха от Министерството на отбраната на брифинг във връзка с военната помощ за Украйна.

От ведомството уточняват, че по този начин анексите към договора ще минават през Народното събрание, а не през Министерството на отбраната.

По повод притесненията, обаче, с изготвената промяна, която ще бъде обсъдена в НС и МС, ще се премахне този ред – всички последващи действия, във връзка с изпълнението на решението на НС за военната и военнотехническата помощ, ще бъдат предоставени на вниманието на парламента, за да взима своето информирано решение.

Вижте и

Министерството на отбраната никога не е мислело, че Народното събрание ще бъде изолирано от този процес. За да се избегнат противоречие, ние сме предложили този проект, в момента той е в процедура по съгласуване, уточняват още от МО.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре