Сега четете
Общинари с подробности за новите билети в столичния градски транспорт

Общинари с подробности за новите билети в столичния градски транспорт

Общинари организираха демонстрация на новите превозни документи за градски транспорт в София, които влизат в сила от първи януари на новата 2023 година.

Сред новите превозни документи са билетите за време. Билет „30 плюс“ и „60 плюс“ ще дават възможност за прекачване в различни превозни средства на градския транспорт съответно в рамките на половин час и на един час. Билетът за 30 минути ще струва 1.60 лева, а за 60 минути – 2.20 лева.

Хартиените билети отпадат от следващата година. Остава само еднократният хартиен билет за метро и билетът, продаван от шофьора, но той ще струва два лева.

Отпадат и картите за една линия както за наземен транспорт, така и за метро. Общинарите препоръчват вместо нея да се ползва годишната карта за градски транспорт, която струва 365 лева.

Изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев напомни, че валидацията на всеки вид превозен документ става задължителна от 1 януари. Всеки, който не е валидирал превозния си документ, ще бъде санкциониран с 3 лева.

Вижте и

На въпрос ще има ли „контрольори под прикритие“ в градския транспорт, Дилчев уточни, че контрольорите ще обличат униформите си при проверка. Ще има и контрольори, оборудвани с видеонаблюдение.

София опитва да запази без повишение цените за обществения транспорт, за да привлича нови пътници, а не да ги отблъсква. Това заяви общинският съветник Зафир Зарков. „Макар и с риск за финансовата система, мисля че постигнахме това“, допълни той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре