Сега четете
Зам.-кмет на София, напуснал след скандали, оглави държавна фирма

Зам.-кмет на София, напуснал след скандали, оглави държавна фирма

Доскорошният зам.-кмет по транспорта на София Кристиан Кръстев е оглавил управителния съвет на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Това се вижда от сайта на държавната компания, съобщи „Дневник“. Справка в Търговския регистър потвърждава, че Кръстев е в Управителния съвет на НКЖИ, като промяната в обстоятелствата е вписана на 15 декември т.г., а като основание се сочи заповед на транспортния министър от 8 декември.

На същата дата Кръстев напусна зам.-кметския пост, оправдавайки се с „лични причини“.

„Борих се доста време за един конкурс, спечелил съм го и смятам, че трябва да се развивам и да допълвам моята експертиза в транспорта“, коментира тогава Кръстев пред БТА.

Кристиан Кръстев бе назначен за зам.-кмет по транспорта няколко седмици, след като през ноември на 2019 г. Фандъкова спечели четвъртия си мандат. Преди това той бе зам.-министър на транспорта в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г.

Вижте и

Като зам.-кмет със същия ресор Кръстев се прочу с няколко скандални обществени поръчки. През април 2020 г., скоро след като в София бяха въведени мерки срещу коронавируса и след като Фандъкова обяви, че в общината ще трябва да се затягат коланите, Кръстев даде началото на конкурс за покупка на нови луксозни автомобили за подчинената му дирекция „Транспорт“. След като около тази поръчка избухна скандал, Фандъкова коментира, че сега не е моментът да са купуват коли, след което процедурата тихомълком бе прекратена. Преди няколко седмици тя отново бе обявена.

Доскорошният зам.-кмет е и автор на обществената поръчка за изграждане и поддръжка на осветлението в София, около която също избухна скандал.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре