Сега четете
Дъщерята на президента с главна роля във филм още като студентка

Дъщерята на президента с главна роля във филм още като студентка

Дъщерята на президента Румен Радев – Дарина Радева, ще изиграе първата си главна роля във филма на Максим Генчев „1349“ по повестта на Иван Вазов „Иван Александър“.

Това съобщава пред „Площад Славейков“ режисьорът Генчев, който предизвика силно противоречиви коментари след филмите си за Апостола и Христо Ботев.

Лентата спечели субсидия за кинопроизводство от Българската национална телевизия тази година. Това ще бъде първата екранизация на повестта “Иван Александър”, по която Вазов прави пиесата “Към пропаст”.

В сценария, който не следва буквално текста на Вазов, Царство България се представя като развита европейска държава от XIV век. В царския двор четат Бокачо и Петрарка, а болярите и царската свита са типични европейски аристократи.

Дарина Радева – дъщерята на Румен Радев, и актьорът и режисьор Ники Илиев, влизат в главните роли във филма.

Младата актриса, която учи в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов, ще се превъплъти в Сара – еврейското момиче, в което се влюбва цар Иван-Александър. За ролята на царя режисьорът кани именно Ники Илиев.

Вижте и

“Филмът не се концентрира толкова върху живота на цар Иван-Александър, а по-скоро върху любовната история със Сара”, каза Ники Илиев.

Максим Генчев е и сценарист на историческия филм. Снимките се очаква да започнат през март догодина.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре