Сега четете
ГЕРБ иска свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) към президента заради проблеми в енергетиката

ГЕРБ иска свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) към президента заради проблеми в енергетиката

ГЕРБ иска свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) към президента заради проблеми в енергетиката, каза днес председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев при откриването на Националната младежка академия на партията във Варна.

Той уточни, че в Плана за възстановяване и устойчивост е заложено, че страната ни трябва да ограничи с 40 на сто вредните си емисии до 2025 г., но, по думите му, това ще съсипе българската енергетика. Според Добрев, ако планираното бъде изпълнено, икономиката ще се свие с четири процента. Ще се произвеждат 12,5 мегаватчаса по-малко енергия, което е 3,2 милиарда евро щети за страната, допълни той. И уточни, че всичко това трябва да се дискутира от КСНС, защото засяга пряко националната сигурност.

Христо Гаджев, председател на парламентарната комисия по отбрана, посочи пред участниците в Младежката академия, че решението страната ни да предостави военна помощ на Украйна е трябвало да бъде взето още през март тази година. Важно е да помогнем на държава, която е жертва на агресия, това правят всички демократични страни, посочи Гаджев. По думите му решението за помощта по никакъв начин не вкарва България във война, не намалява способностите на армията ни, нито застрашава националната ни сигурност.

Вижте и

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов коментира пред младежите, че през последните години страната ни страда от липса на лидерство. Според него управлявалите от „Продължаваме Промяната“ са успели „да натворят купища бели“, а специално Кирил Петков единственото, което би трябвало да направи в полза на страната, е да се скрие.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре