Сега четете
Обявена е нова обществена поръчка за медикоптер

Обявена е нова обществена поръчка за медикоптер

Обявена е нова обществена поръчка за хеликоптер под наем за оказване на медицинска помощ. Това потвърди за БТА Георги Гвоздейков, изпълнителен директор на дружеството „Хели мед сървиз“. Поръчката е обявена на 12 декември 2022 г. от дружеството и срокът й е до средата на януари следващата година.

Гвоздейков посочи, че в първата обявена обществена поръчка – през октомври 2022, са получени заявления от участници, които са искали да се преговаря за срок, по-дълъг от две години, както и участници, които не са отговаряли на техническите изисквания, тъй като са предложили по-стари хеликоптери. Това наложи рестартиране на процедурата.

Сега сме занижили критериите в поръчката, каза още Гвоздейков. В медийното пространство непрекъснато се твърди, че поръчката за хеликоптери е пропаднала, посочи Гвоздейков. По думите му „това са технически части на Закона за обществените поръчки и, за да я рестартираш и да се съобразиш с исканията на другите кандидати, трябва процедурата да се спре и да се пусне наново“.

Вижте и

В отговор на въпрос за обществената поръчка, която беше обявена през юли от Министерството на здравеопазването за купуване на хеликоптери за оказване на медицинска помощ и през ноември беше прекратена, Гвоздейков каза, че в нея имаше един участник, подал оферта, в която беше обявена по-висока цена и вероятно в момента страните са преминали към директно договаряне. По думите му, въпреки че обществената поръчка е била прекратена, заради единствения подал заявление, може да се премине към директно договаряне.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре