Сега четете
Денков се срещна с партиите, ГЕРБ и ДПС напуснаха залата

Денков се срещна с партиите, ГЕРБ и ДПС напуснаха залата

Започна срещата на академик Николай Денков, кандидат за премиер с втория мандат на „Продължаваме промяната“, с  парламентарните групи в търсене на подкрепа на неговия проектокабинет.

На срещата  ще бъдат обсъдени евентуални допирни точки около приоритети за управление.

Всички парламентарно представени партии откликнаха на поканата на Денков. Последен на срещата пристигна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който се извини за закъснението и уточни, че по същото време е имал друг ангажимент, но е направил всичко възможно да присъства.

Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви, че този разговор е „дълбоко закъснял“.

„Разговор, в който се търси подкрепа с втория мандат за правителство, след като са изгорени много мостове, след като комуникацията между парламентарните групи, включително при връчения първи мандат, при молбата за среща с кандидата за премиер от името на коалиция ГЕРБ-СДС, е тема, която вероятно, на днешния разговор, не трябва да взема превес“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„С уважение към вас, но не и към позицията, за която сте предложен, на кукла на конци, и зад вашия широк академичен гръб стоят номинациите, които и вчера и днес обявихте в телевизионен ефир на съпредседателите на „Продължаваме Промяната“, заяви Атанасова.

„Нашият разговор ще се изчерпи дотук. Желая Ви успех, ако намерите съмишленици, вероятно ще представите и състав на правителство в пленарна зала и там ще видите нашия вот“, заяви Атанасова и представителите на ГЕРБ напуснаха срещата.

„Моят призив беше да не се връщаме към миналото, защото ако говорим за изгорени мостове, трябва да почнем от свалянето на правителството на „Продължаваме Промяната“, когато много мостове бяха изгорени. Моят призив е да не се връщаме назад, да погледнем напред“, заяви академик Денков.

Вижте и

Относно персоналния състав на правителство, той обяви, че това е разговор, който предстои.

„С голяма част от нещата, които представихте, те са продължение от работата на предишното коалиционно управление, в голяма част от тях сме съгласни, социалната политика, здравеопазването, образованието, правовия ред, за всичко това, ще намерите подкрепа“, заяви Георги Свиленски от БСП. Той обаче нарече „смущаващо“ и „притесняващо“ промените в Изборния кодекс и поставянето им като залог за бъдещо мнозинство и правителство. „Надявам се, че сте осъзнали това свое действие“, заяви Свиленски.

“За да се включи Кирил Петков в управлението на страната, той е направил много лични жертви, което трябва да е отчетено”, заяви акад. Денков, след което парламентарната група на ДПС напусна залата. “Вие не ми давате отговор на въпроса. Не ме интересува биографията на Петков питах ви как ще коментирате позицията на конституционния съд, че Кирил Петков е упражнявал министерския си пост в разрез с конституцията”, заяви Карадайъ, след което напусна.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре