Сега четете
Столичният общински съвет ще проведе днес последното си заседание за 2022 година

Столичният общински съвет ще проведе днес последното си заседание за 2022 година

Столичният общински съвет (СОС) ще проведе днес, от 10:00 часа, последното си редовно заседание за 2022 година. Дневният ред е публикуван на сайта на Съвета.

 

Общинските съветници ще разгледат план-сметка за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци и за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване за 2023 г., както и размера на таксата за битови отпадъци за жилищни и нежилищни имоти на предприятия и граждани за 2023 година.

 

В дневния ред е актуализация на бюджета на Столична община за 2022 година. Съветът ще обсъди и отлаганата вече няколко пъти Наредба за създаване на зони с ниски емисии на вредни вещества в атмосферния въздух на територията на Столична община.

Вижте и

 

Градският парламент се очаква да одобри още проект за специализиран подробен устройствен план за трасе и метростанции на отклонение от третата метролиния през кв. „Слатина“ до кв. „Младост 1“, както и свързаните с него изменения на плана за регулация и одобряване на план-схеми на мрежите и съоръженията на техническата инфраструктура към него.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре