Сега четете
Николай Денков: Шансът да се състави това правителство е много малък

Николай Денков: Шансът да се състави това правителство е много малък

Шансът да се състави това правителство е много малък, но ние трябва да направим всичко възможно да го реализираме. Това каза в продължението на новините на бТВ акад. Николай Денков, който ще бъде предложен от „Продължаваме Промяната“ за министър-председател.

 

Дори да не се реализира, най-малкото ние трябва да покажем какъв е подходът това да се случи – чрез разговори с всички партии, чрез обсъждане на политиките, а след това на хората. Това са все подходи, които ние трябва да използваме, коментира Денков.

 

Този парламент започна с два фалстарта и ще се опитаме да го рестартираме, добави той. По думите му първият фалстарт е свързан с дневния ред на Народното събрание. Вместо да стартираме с най-важните проблеми, законите, които трябваше да се приемат, бюджетът, ние започнахме с Изборния кодекс. Отделихме страшно много време, енергия, а крайният резултат не е добър и затова има наложено вето, посочи Денков. Той добави, че вторият фалстарт е свързан с начина, по който е подходено спрямо първия мандат. Това, което видяхме като процедура съвсем естествено доведе до невъзможност да се получи подкрепа, коментира Денков. Според него кабинетът, предложен от Николай Габровски не е бил нито експертен, нито независим от ГЕРБ.

 

Николай Денков заяви, че правителството трябва да е съставено от хора, които са експерти, а гръбнакът му да е от политически ангажирани лица, за чиито действия партиите да носят отговорност.

 

Вижте и

Идеята е, че от партиите ние трябва да намерим основните експерти, добави Денков. Той даде за пример Божидар Божанов, който е експерт в областта на електронното управление и има политическата подкрепа на „Демократична България“.

 

Със сигурност очаквам хора, които са изключителни професионалисти и експерти, и имат политическия профил да участват. Асен Василев е топ експерт в областта на финансите. Неговите умения да се справи като министър на финансите аз не ги поставям под въпрос. Така че, аз бих очаквал той да се появи в кабинета. Дали това ще стане, зависи от разговорите с другите партии и от неговото желание, добави Денков. Същото се отнася до Кирил Петков в областта на икономиката и иновациите. Той е топ професионалист в съответната област, каза още Николай Денков

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре