Сега четете
МВР представи три проблема в сферата на пътния травматизъм

МВР представи три проблема в сферата на пътния травматизъм

МВР представи три проблема в сферата на пътния травматизъм. Работна група е изготвила пакет от мерки и действия. Това стана известно на форум, в сградата на Министерски съвет, на тема „Безопасност на движението по пътищата“, организиран от вицепремиера и министър на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев.

В събитието участват представители на парламентарните групи от 48-ото Народно събрание, на отговорни институции и неправителствени организации, свързани с безопасността на пътя.

Иван Демерджиев посочи, че мерки и действия трябва да бъдат предприети в няколко сфери, за да има сравнително бързи и ефективни резултати, като впоследствие да се постави началото на цялостна стратегия, която да доведе до това България да стане държава, която не заема челните позиции в класацията за жертви и ранени на пътя.

Вътрешният министър акцентира върху три проблема Единият е високият травматизъм сред децата, като Демерджиев посочи, че над 30 деца загиват и над 1000 са с тежки травми всяка година. Той отбеляза, че трябва да се започне с възпитанието на децата още от детската градина и училище.

Вторият проблем, представен от Демерджиев, е във връзка с катастрофите по време на работа. По думите му над 20% от загиналите са по вина на водачи, шофирали по време на работа.

Третият проблем е общественото отношение към превишението на скоростта. Според Демерджиев масово не се спазват ограниченията, което има изключително тежки последици.

Вижте и

Министърът допълни, че идеята на форума е да се чуят позиции и препоръки по отношение на пакета от мерки във връзка с пътната безопасност, подготвен от МВР, за да се изработи действаща и ефективна концепция.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре