Сега четете
Кандидатурата на Николай Денков за премиер е обречена, смятат от ГЕРБ-СДС

Кандидатурата на Николай Денков за премиер е обречена, смятат от ГЕРБ-СДС

Тази кандидатура е обречена, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, коментирайки номинацията на акад. Николай Денков за министър-председател.

 

„Николай Денков е бил заместник-министър в правителство на Бойко Борисов, служебен министър в правителство на Румен Радев и министър в правителство на Кирил Петков. Можем да говорим за модела „Борисов – Радев – Петков“. Освен това искам да припомня, че е бил и заместник на Меглена Кунева. Това дали означава, че НДСВ се завръща, или Тройната коалиция. Припомням някои факти от биографията на Николай Денков, защото някои твърдят, че вторият ешелон на ГЕРБ може да оглави кабинет на „Продължаваме Промяната“. Това го казвам с усмивка“, посочи тя за опита за реализация на втория мандат, който предстои да бъде връчен на „Продължаваме Промяната“.

 

Атанасова каза, че до този момент ГЕРБ-СДС не са получавали покана за разговори. „Неуместно е да питате дали ще подкрепим мандат на „Продължаваме Промяната“. Някои ги наричат шарлатани, други – аматьори. Смятате ли, че искаме да разговаряме с такива хора?“, попита тя журналистите в парламента.

Вижте и

 

„Имаше една безспорна кандидатура, гражданска, която имаше смелост в тази критична ситуация да поеме цялата отговорност и да представи кабинет. Считам, че вчера Народното събрание изпусна шанса един много професионален и амбициозен кабинет да изпълнява своята програма и приоритети“, коментира още Атанасова за отхвърлената от парламента кандидатура за премиер на проф. Николай Габровски.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре