Сега четете
,,Български възход“ обсъжда със синдикати и работодатели мястото на България в съвременния свят

,,Български възход“ обсъжда със синдикати и работодатели мястото на България в съвременния свят

От „Български възход“ разговарят с представители на синдикални, работодателски и бизнес организации в рамките на икономически форум на тема „Съвременният свят и мястото на България в него“, организиран от политическата сила в зала „Изток“ на Народното събрание.

 

Свидетели сме на промени, които вещаят сериозни геополитически размествания, заяви лидерът на „Български възход“ Стефан Янев. По думите му някои от тези процеси траят с години, но сигналите, че вече се случва, вече ги виждаме.

 

Ако преди десетина години в геополитически план основна тема беше глобализацията и нейните ефекти в съответните държави, думата „глобализация“ постепенно се замени с взаимозависимост – на държавите, на хората, бизнесите, в голяма степен и в глобален, и в регионален мащаб, уточни Янев. Според него в резултат на геополитическите размествания в световен мащаб сме свидетели на явления, които пряко оказват влияние и върху нашата страна именно заради тези взаимозависимости, които съществуват в глобален мащаб.

Вижте и

 

Янев уточни, че няма как и енергийната криза, и войната да не дават отражение към темите за инфлацията, цената за живота, намаляващата покупателната способност на гражданите, предизвикателствата пред бизнеса.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре