Сега четете
България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16, потвърдиха от МО

България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16, потвърдиха от МО

България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16. Това потвърдиха от Министерството на отбраната (МО). Днес беше крайният срок за първото плащане, определено от американска страна.

 

Миналата седмица служебният кабинет прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи по бюджета на МО за тази година в размер на 31 110 457 лв. за заплащане на първата вноска за придобиване на осем нови самолета F-16C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение, средства за поддръжка, резервни части, първоначална поддръжка и обучение за Българските военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за разпределение на информация – съвместна тактическа радиосистема и свързана с нея поддръжка и оборудване.

 

На 25 ноември със 151 гласа „за“, 42 – „против“ и осем „въздържал се“ парламентът одобри придобиването на вторите осем самолета. В началото на декември стана известно, че е започнало сглобяването на първия български изтребител F-16.

Вижте и

 

В понеделник президентът Румен Радев проведе среща с представители на американската компания „Локхийд Мартин“, производител на изтребителите F-16. Държавинят глава изрази очакване започналото производство и доставката на изтребителите F-16 да бъдат реализирани в срок, за да може страната ни да съхранява и развива собствени способности за охраната на въздушното ни пространство.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре