Сега четете
Заляха с крем против акне „Венера след ринопластика“ на Банкси

Заляха с крем против акне „Венера след ринопластика“ на Банкси

Активистки на движението против употребата на козметика обляха с крем против акне картина от изложбата „Да откриеш Банкси“ в Санкт Петербург, съобщи РЕН-ТВ.

Инцидентът е станал в галерийното пространство ЦЕХ Севкабел. Както отбелязва каналът „78 Новости“ в социалната мрежа Telegram, пострадалата творба е била изложена в открит вид и не е била защитена със стъкло. Платното обаче е детайлно копие на известното произведение „Венера“ на най-прочутия анонимен художник, а не оригинал. Всички картини в експозицията са дубликати.

След нападението над картината активистките произнесли реч за боди-позитивизма (тоест – да приемаш тялото си и външния си вид такива, каквито са) и започнали да скандират „Стоп на козметиката!“. Охранителите се хванали за уоки-токитата, но не попречили на момичетата да довършат речта си: „Разберете, че всичките ви недостатъци – пъпки, бенки, малки гърди, нос с гърбичка – това е вашата уникалност, за която ще бъдете обичани. Приемете себе си такива, каквито сте. И не използвайте грим, това само ви прави по-зле“.

Вижте и

Организаторите на изложбата са потвърдили, че работата не е била под предпазно стъкло и вероятно предстои да бъде реставрирана, но все още изясняват какъв е конкретният състав на излятото вещество – козметичен продукт срещу пъпки. Те са решили да се договорят мирно с момичетата, атакували картината, без да се обръщат към полицията. Активистките, застъпващи се за естествената красота, ще трябва да платят обезщетение.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре