Сега четете
Васил Маринов завърши на девето място на Световното първенство по вдигане на тежести

Васил Маринов завърши на девето място на Световното първенство по вдигане на тежести

България завърши с два медала в движенията участието си на Световното първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Богота. Последни в колумбийската столица на подиума излязоха в категория до 102 килограма Васил Маринов и Дейвид Фишеров, като Маринов зае девето място в двубоя, а стара травма в коляното попречи на представянето на Фишеров.

Двамата българи тръгнаха с еднакви тежести в изхвърлянето, като преодоляха 170 кг. След това Маринов вдигна 174 кг и не успя на 176 кг, докато Фишеров почувства остра болка в коляното и не можа да се справи със 174 кг и 177 кг. Това класира Маринов четвърти – на 1 кг от медалите, а Фишеров остана десети, но старата травма в крака го отказа от по-нататъшно участие. Лидер бе иранецът Реза Дедар със 177 кг, като първите шестима се вместиха в едва 3 кг, което правеше битката за златото във второто движение и в двубоя още по-оспорвана.

Маринов започна изтласкването с 203 кг, а за да остане в зоната на медалите трябваше да направи голям скок нагоре в тежестите. Във втория си опит той не вдигна 208 кг, след това, за да спечели време между излизанията си на подиума, поиска 210 кг, но не успя. В крайна сметка българинът остана на девето място с 377 кг двубой, а шампион с 391 кг стана Фарез Ибрахим Елбак от Катар с 391 кг (174 и 217).

Вижте и

Така България завършва участието си на Световното първенство в Богота с два медала от движенията – злато със световни рекорди за мъже, младежи и юноши (220 кг) в изтласкването на 18-годишния Карлос Насар в категория 89 кг и сребро на Божидар Андреев в изхвърлянето в категория 73 кг.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре