Сега четете
Леглата в болниците – празни, санаториумите – пълни догоре

Леглата в болниците – празни, санаториумите – пълни догоре

24 493 са незаетите легла за активно лечение, за които здравната каса плаща, свободни са 25 095 легла, показва информационната система на НЗОК към днешната дата. Според справката обаче не така стоят нещата при санаториумите и болниците за рехабилитация, които са пълни догоре, като в повечето от тях няма нито едно свободно легло. Единствената болница, която също е без свободни легла е Онкологията в София. Друго пълно лечебно заведение е специализираното „Европа“ (срещу „Пирогов“), но там има само 6 легла, за които има сключен договор с НЗОК.

МБАЛ „Сърце и мозък“ в Плевен и Бургас също могат да се похвалят с добра заетост. В частната структура в Плевен от 378 легла, свободни са само 94, а във веригата в Бургас – от 331 легла, 219 са заети.

Големите държавни болници са средно с около 50 % заетост, като извън столицата най-пълни са „Св. Георги“ в Пловдив, където използваемостта на леглата е близо 70 % и „Св. Марина“ във Варна – с близо 60 на сто заети легла.

Вижте и

В София най-търсени се оказват Педиатрията, „Св. Иван Рилски“, „Св. Анна“, ИСУЛ, „Пирогов“ и ВМА, както и Първа и Пета градски болници, а от частните – „Токуда“, „Сити Клиник“ и „Софямед“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре