Сега четете
Кремен Георгиев: Цената на парното няма да се вдига през януари, а през лятото

Кремен Георгиев: Цената на парното няма да се вдига през януари, а през лятото

Цената на парното няма да се вдига през януари, а през лятото. Това заяви Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикационните дружества  пред bTV.

Той добави, че голяма роля играе цената на газа в Чирен, но самото синьо гориво от газохранилището не може да захрани цялата страна, а е един вид буфер.

От своя страна заместник-председателят на Българската газова асоциация Кирил Темелков заяви, промяна в цената на газа ще има във връзка със закупеното количество синьо гориво след Нова година. Съществена промяна не очаквам на цената на газа, каза Темелков.

Топлофикациите дават най-голямо отражение върху потреблението, но азерският газ влиза с пълно количество в микса от синьо гориво. на дневна база азерският газ не е толкова голям в микса, колкото през лятото заради по-високото потребление през зимата, коментира Темелков.

Вижте и

„За съжаление никакви компенсации не се коментират по отношение на крайните потребители на приуроден газ, но каквото е изменението на цената на природния газ, такова ще бъде и изменението за крайните потребители“, категоричен бе той. Темелков очаква да бъде по-малко от 40% усещането на крайните потребители за цената на синьото гориво.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре