Сега четете
Хазартът смята да не рекламира преди 18 ч.

Хазартът смята да не рекламира преди 18 ч.

Хазартните компании, които работят в България, са готови от 2023 г. да спрат да съобщават в рекламите си размера на джакпота, на бонусите, както и да рекламират награди като автомобили и т.н. Условието е държавното тото също да спре да рекламира джакпотите си. Това съобщиха от Българската гейминг асоциация на дискусия за хазарта в Съвета за електронни медии. Забраната ще важи както за радиа и телевизии, така и за външната реклама. Представителите на асоциацията се съгласиха, че бумът на телевизионни реклами на онлайн хазарт е изключително голям, по според тях тези реклами са нужни, защото в противен случай хората ще се насочат към нелицензирани букмейкъри.

Браншът е готов след Нова година да спре да рекламира в телевизии преди 18 часа. Изключения обаче ще се допускат, когато в ефира се излъчват спортни състезания. Освен това букмейкърите обещават да включват призиви за отговорно залагане във всяка реклама в ефира или на билбордове. В телевизионните клипове пък няма да участват мъже и жени под 23 години. Компаниите обещават да не поставят билбордове с реклама на хазарт в близост до училища. В бъдеще букмейкърите обещават още да спрат да работят с фирми, които разпространяват агресивни призиви за залагания като „заложи сега“, „няма време“, „играй“ и т.н. Пак за бъдещето е оставен и ангажимент хазартът да не се представя като възможност за решаване на лични, финансови, образователни и други проблеми.

Това ще се случи с приемането на правила за саморегулация, които БГА ще приеме и ще следва, обеща шефът й Владимир Доков. Той призна, че рекламите на хазарт подбуждат хората да залагат, обещавайки им „светло бъдеще“. Но се оправда, че същото правели и фирмите за бързи кредити. „Те също обещават, че ще си оправим живота и че приятелката ни ще бъде най-щастливото момиче на света“, прехвърли топката Доков. „Ние сме съгласни, че трябва да се сложат регулации, затова се семосезирахме“, обобщи той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре