Сега четете
Съдът отказа да върне на прокуратурата делото за убийството на Евгения

Съдът отказа да върне на прокуратурата делото за убийството на Евгения

Софийският градски съд отказа да върне на прокуратурата делото за убийството на Евгения Чорбанова за допуснати нарушения в обвинителния акт. Магистратите насрочиха делото за 17 януари. Подсъдими за престъплението са съпругът на жертвата Орлин Владимиров и баща му Пламен.Преди разпоредителното заседание днес близки и приятели на Евгения се събраха на мирен протест пред Съдебната палата в София с искания за справедливост и доживотен затвор за извършителите.Адвокатите на Орлин и Пламен Владимирови посочиха, че в обвинителния акт има допуснати съществени процесуални нарушения, които могат да се отстранят при връщането му на прокуратурата. Според тях има само твърдения и липсват факти във връзка с извършването на убийството и съучастието в престъплението на Пламен. Защитниците поискаха и делото да бъде закрито за медиите, за да не се изнесят в публичното пространство интимни подробности от живота на Евгения и Орлин

Прокуратурата и защитниците на близките на Евгения не се съгласиха с тези констатации. Съдът също не потвърди критиките към обвинението и отказа да върне делото. Както и не откри основания то да не бъде публично. Съдебният състав не намери и основания да промени мярката за неотклонение на Орлин Владимиров от постоянен арест в по-лека, тъй като има опасност той да се укрие или да повлияе на свидетели. Като частни обвинители бяха конституирани близки на жертвата, както и бяха приети гражданските им искове, на обща стойност два милиона и 300 хиляди лева, сред които и този на малолетното дете на Евгения.

Делото за убийството на 33-годишната Евгения Чорбанова ще продължи на 17 януари с разпит на първите десет свидетели.

Вижте и

Тялото на жената беше открито преди година в куфар във водоем. Тя изчезна през октомври, а тялото ѝ беше намерено през ноември миналата година.  Мъжът на убитата ползвал телефона ѝ и нейните профили в приложения за комуникация. В чатове твърдял, че отишла на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие повторил и пред полицията. Взел участие и в издирването на съпругата си. Според разследващите бащата Пламен Владимиров  е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре