Сега четете
Над 110 снегопочистващи машини са извършили обработки в София тази нощ

Над 110 снегопочистващи машини са извършили обработки в София тази нощ

Над 110 снегопочистващи машини са извършили обработки в София тази нощ, сочи справка на сайта на Столичната община за ситуацията към 5:30 ч. тази сутрин.

 

След началото на снеговалежа във вчерашния ден на цялата територия на Столична община са направени обработки със смеси срещу заледяване, на терен бяха над 60 снегопочистващи машини.

 

Във всички райони са обработени трасетата, по които се движи градския транспорт, основни улици в кварталите, Южната дъга на Околовръстен път, стръмни участъци и общинските пътища.

 

В Природен парк „Витоша“ са опесъчени планинските пътища „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

 

Извършват се частични обработки срещу заледяване в някои райони като „Панчарево“, „Кремиковци“, „Младост“, „Връбница“, „Подуяне“, „Люлин“.

 

Градският транспорт изпълнява всички свои обичайни маршрути. Работата на почистващите фирми се контролира от екипите на Столичен инспекторат.

 

Зимната обстановка на територията на София се следи. Обходи на терен извършват и екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Вижте и

 

От Столичната община напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия, да карат със съобразена скорост и внимателно.

 

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) през деня облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, след обяд в по-голямата част от страната до предимно слънчево време. Значителна ще се задържи облачността над крайните южни райони и на отделни места там преди обяд все още ще превалява. Северозападният вятър ще отслабва и стихва, но в Източна България през по-голямата част от деня ще се задържи умерен.

 

Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София – около 2°.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре