Сега четете
Коатадин Костадинов: Проектокабинетът на проф. Габровски е демонстрация на ГЕРБ

Коатадин Костадинов: Проектокабинетът на проф. Габровски е демонстрация на ГЕРБ

Кандидатурата за министър-председател на проф. Николай Габровски и предложения от него проектокабинет са демонстрация на ГЕРБ. Това заяви в студиото на “Здравей, България” лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов. Не коментирам имената в проектокабинета. Ние винаги сме коментирали само политиките. Кандидатът за министър-председател не е от значение. Важни са политиките, които този проектокабинет иска да спазва. Ние не ги виждаме като национални интереси на България”, каза Костадинов. И определи предложеното правителство като “демонстрация” на ГЕРБ. Фактът, че в него липсват ярки лица от структурите на ГЕРБ, е доказателство за това нещо”, смята Костадинов.

Той отрече предложения от кандидат министър-председателя експертен кабинет да е възможен. “Няма как да има експертен кабинет, който да е независим политически, въпреки че проф. Габровски се опитва да докаже това”, смята лидерът на “Възраждане”.

“Решенията, които се взимат в това НС, и амбицията парламентът да излъчи кабинет, който да продължава политиката на това НС, е много по-лоша перспектива, отколкото новите избори”, каза още Костадин Костадинов. И призова другите партии “да стигнат до прозрението, че трябва да следват интересите на своите избиратели, а не интересите на хората, които ги лансират в политическия живот”.

Вижте и

Той отрече да има шанс за съставяне на правителство с третия мандат. “Най-доброто решение са новите избори. По-добре ужасен край на този парламент, отколкото ужас без край и след това да се опитваме да влачим някакво зомби правителство”, заяви Костадинов. И заключи: “Този проектокабинет окончателно демаскира българския политически елит”.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре