Сега четете
Таско Ерменков: БСП ще е в зала и няма да подкрепи с нито един глас кабинета на ГЕРБ

Таско Ерменков: БСП ще е в зала и няма да подкрепи с нито един глас кабинета на ГЕРБ

Партията е отворена за дискусии, но когато едно решение се вземе, то трябва да се изпълнява, заяви членът на ИБ на БСП

„Няма да направим никакви действия, с които косвено или пряко да подкрепим правителство с мандата на ГЕРБ. Ще сме в зала и ще гласуваме „против”. Нито един глас от парламентарната група няма да бъде даден в полза на този кабинет.” Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП Таско Ерменков в предаването „България сутрин” по Bulgaria ON AIR.

 

“Вълкът козината си мени, но нрава – не. Който и да ни предложат за премиер, той ще изпълнява политиките на ГЕРБ, защото зад него ще стои мнозинство на ГЕРБ, a не експертите, които ще са в кабинета”, добави той.

 

„Ако проследим поведението на Явор Божанков, той още в миналия парламент участва в един митинг в подкрепа на войната в Украйна. Тогава ние това го приехме като негово лично мнение, което изразява публично. Има принципни позиции, по които можем да бъдем толерантни до момента, до който тази позиция е изразена като лично мнение и не влияе върху политическите решения на партията. Когато това се случва от най-високата трибуна в парламента и когато заставаш срещу своите избиратели, които са те избрали с ясно изразена позиция в предизборната ни кампания – „не” на войната в Украйна и „не” на оръжията за Украйна – тогава ти вече си пристъпил границите, с които си избран и нямаш място в парламентарната група”, каза Ерменков по темата с отстранения депутат от парламентарната група на „БСП за България”.

 

Социалистът подчерта, че партията е отворена за дискусии преди вземане на решение, но когато решенията се вземат, народните представител от левицата трябва дисциплинирано да ги изпълняват, защото „сме партия, а не клуб по интереси”.

 

„Не сме изключили никого, който да не заслужава да бъде изключен – като започнем от олигарсите, които работиха скрито и заедно с ГЕРБ и получаваха обществени поръчки от тях и се премине през тези, които чисто кадрово не се чувстват удовлетворени, поради което, не можейки да престъпят през егото си, се опитват да престъпят през партията”, каза още Таско Ерменков.

 

Вижте и

„С изпращането на оръжие, ние влизаме във войната със съучастие във воденето на военните действия и това, че се увеличава броят на черните забрадки и от двете страни на фронтовата линия. Когато ти напомпваш едната страна с оръжие, другата е естествено да реагира, да вдигне нивото на агресията и броят на жертвите да се увеличава. С това не се решава един конфликт, който трябва да се реши на масата на дипломацията”, обясни Ерменков.

 

Той коментира, че ако бъде поканена от „Продължаваме промяната” в рамките на втория мандат, БСП ще води разговор по политики и решения, които могат да се намерят заедно, и тогава ще реши дали да подкрепи такъв кабинет.

 

„Важно е да има правителство, но това правителство не може да бъде на всяка цена, а трябва да бъде в интерес на българските граждани”, категоричен бе Таско Ерменков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре