Сега четете
Румен Радев ще се срещне с кандидата на ГЕРБ-СДС Николай Габровски

Румен Радев ще се срещне с кандидата на ГЕРБ-СДС Николай Габровски

Президентът Румен Радев ще се срещне днес от 10:30 часа с кандидата на ГЕРБ-СДС за министър-председател Николай Габровски, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Габровски трябва да предложи състав на Министерски съвет или да върне мандата неизпълнен.

 

Екипът е почти готов с хора, които до един са високи професионалисти с добри имена, каза Габровски в петък и добави, че сам е избрал всички министри за мандата.

 

Точно преди седмица, съгласно конституционната процедура, Радев връчи на Габровски първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. Тогава кандидатът за премиер заяви, че ще положи всички усилия, за да предложи кабинет, а Румен Радев каза, че като първа политическа сила отговорността на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство е най-голяма.

 

През последната седмица Николай Габровски проведе срещи с ДПС, „БСП за България“, Демократична България“ и „Български възход“. „Продължаваме Промяната“ и „Възраждане“ отказаха поканата на кандидата на ГЕРБ-СДС за премиер.

 

В тази конфигурация ние не можем да подкрепим правителство с първия мандат, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по време на разговорите на политическата формация с Габровски.

Вижте и

 

„БСП за България“ също няма да подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС, съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова на срещата с кандидата за премиер.

 

От „Български възход“ изразиха готовност за диалог, а от ДПС поискаха да чуят целите, приоритетите и персоналния състав на евентуалното бъдещо правителство.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре