Сега четете
Росен Христов: Осигурили сме газ за зимния период

Росен Христов: Осигурили сме газ за зимния период

Осигурили сме газ за зимния период, съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов в предаването „Тази сутрин“ по bTV. „Имаме оферти, в момента преговаряме за цена. Ако успеем да осигурим допълнителни количества на по-евтина цена, ще намалим черпенето от Чирен, което ще ни позволи да поддържаме цената по-ниска и това количество газ да остане за резерв“, посочи той. Росен Христов добави, че в момента текат оценките на офертите, които са за средносрочни доставки.

 

Работим с юристи по всички казуси, свързани с договора с „Газпром“ – както за наши претенции, така и отговор на ответни претенции от тяхна страна, посочи още той. „Тук е важно да се каже, че този въпрос колкото повече се коментира и политизира, толкова повече отслабва нашата позиция, защото изтича информация“, коментира министърът на енергетиката. Според него за периода, в който доставките от Русия са спрени, е купуван газ на значително по-висока цена. Това се оценява поради обемите на стотици милиони, въпросът е оттук нататък да не се правят грешки и да няма необмислени и непрофесионални решения, за да нямаме такива ситуации, отбеляза Росен Христов.

 

Вижте и

Той обясни, че България дължи около 10 млн. долара за газ, който е доставен и не сме платили. Трябва да се намери цялостно решение, така че нашите интереси да са защитени, заяви служебният министър на енергетиката.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре